Vanlige spørsmål - Airtrack

Kan AirTracken brukes utendørs?
Ja, en airtrack kan brukes utendørs. Airtracken materiale er meget slitesterkt, men vær oppmerksom og sjekk for skarpe gjenstander.
Legg gjerne en presenning eller lignende under som et beskyttende lag. Slitasje skader som følger av utendørs bruk dekkes ikke av garantien, men heldigvis kan nært alle skader på en airtrack repareres. Vi hjelper deg gjerne med dette.

Kan en airtrack ligge ute i sterk sol?
Sterk varme eller sollys kan over tid tørke ut materialenes egenskaper.
Ventilen i hardplast er den delen på en airtrack som er mest utsatt i kontakt med sterk varme og sollys over tid. Vær oppmerksom på dette om airtracken brukes utendørs i sommervarmen.

Jeg har en annen pumpe eller lufttrykks kompressor, kan jeg bruke dette til å pumpe opp airtracken?
Skader som følge av bruk av annen pumpe/kompressor enn de vi selger til båre produkter, dekkes ikke av garantien. For å unngå skade på airtrack og ventil, bruk anbefalt munnstykke og pumpene vi anbefaler.

Om det ønskes kjøpe en pumpe fra en annen forhandler, er viktig at denne er kraftig nok. Generelt sett, vil vi anbefale en pumpe på mer en 400W styrke. Dette vil oftest holde. Vår minste el-pumpe har en kraft på 500W.

Kan jeg bruke airtracken på vann?
Ja, en airtrack kan brukes på vann. Det er ikke designet til å være et flytelegme (med unntak av Aiir:AiirDock og Aiir:iSUP)

Lufttrykket holder seg ikke over tid, hva kommer dette av?
En airtrack er ikke laget for å holde evig på lufttrykket, men skal fint holde et brukbart trykk over 4-5 timer. Vær oppmerksom at temperatur påvirker lufttrykket. En airtrack som. Pumpes opp på en varm sommerdag blir mykere når temperaturen faller da luft ‘trekker seg sammen’ når det kjøles ned. Dette gjelder også om man pumper opp en airtrack på land før man tar den ned i vannet.
Tips: Pump gjerne litt ekstra etter at airtracken har vært i vannet noen minutter og kjølt seg litt ned.

Hvor hard bør en AirTrack pumpes opp?
Mange velger også å pumpe til matten har den hardheten som ønskes i øyeblikket, men en AirTrack har et anbefalt trykk gitt gymnastens kropsvekt. 

KroppsvektAirTrack 10 cm tykkAirTrack 20 cm tykkAirTrack 30 cm tykk

 20 – 30 kg

 70 – 80 mbar  

40 – 50 mbar

30 – 40 mbar

 30 – 60 kg

70 – 100 mbar

40 – 60 mbar

40 – 60 mbar

 60- 90 kg

100- 140 mbar

60 – 70 mbar

 60 – 70 mbar

 90+ kg

150 mbar

75 mbar

75 mbar

 

  • Airtrackens trykk kan måles med et manometer. (Produkt: Manometer)
  • Ved å bruke anbefalt pumpe, vil det ikke være mulig å fylle en AirTrack så sen sprekker.
  • Kontroller trykket før hver trening. Et høyere trykk gir mer sprett og en mindre trykk gir en bløtere landing. 

Hvilken pumpe skal jeg velge?
En elektrisk pumpe vil alltid fylle aitracken på kort tid. Manuell pumpe anbefaler vi kun å benytte på 3 & 4 meter H10 modellene. På større AirTracks vil bruk av manuell pumpe ta veldig lang tid.
TIPS: El-Pumpene vi selger kan også brukes til å suge ut luft av produktene. Dette gjør at det blir mye lettere å rulle produktet sammen slik at det tar mindre plass ved lagring.

Hvor lang er garantitiden på AIIR-Produktene?
Alle AIIR-produkter har 2år garanti på materiale og produksjonsutførelse. Eksterne skader fra fremmedlegemer (Spiker, Gnissing mor skarpe steiner etc. ) dekkes ikke av dette .

Er det mulig å reparere en AirTrack eller lignende produkt?
Ja, det aller meste på en AirTrack kan repareres. AIIR har egenerfaring med produksjon og reparasjon av Airtrack-produkter. Vi kan være behjelplige eller utføre reparasjoner som hulldannelse, bytte av ventil, tetting av lekkasje i sjøte etc…