Hva bør jeg vite før jeg kjøper en Airtrack

Hva bør jeg vite før jeg kjøper en Airtrack.
Om du vurderer å investere i en airtrack for gymnastikk, turn, parkour eller lignende, er du ikke alene. En airtrack er for mange et meget inspirerende verktøy som hjelper deg med å mestre nye tricks, og som utfordrer deg til å pushe grenser. En god airtrack er morsom å bruke og gjør treningen tryggere enn på ordinært treningsunderlag. Som en tryggere base for trening, minskes også følelsen av frykt som igjen booster selvtilliten for å kunne gi alt!

 

Hva er en Airtrack?
En airtrack en oppblåsbar turnmatte som kombinerer fordelene med et springbrett og landingsmatte. Airtrack er enkle å sette opp og enkle å lagre når de tømmes for luft og ikke er i bruk. Airtrackens trykk og tykkelse kan varieres ettersom man ønsker kraftigere sprett eller en mykere landing. Ved riktig bruk, er en airtrack en super måte å trene på, hjemme eller i treningssalen. 

 

Hva er de forskjellige alternativene for en airtrack?
Airtracks har forskjellige lengder og tykkelser. I tillegg kan trykket justeres for å skape forskjellige nivåer av spenst og stabilitet. Om  du skal bruke din airtrack til turntrening, er det lurt forstå alternativene og velge riktig kombinasjon for å dekke dine behov.

 

Lengde
AIIR-Airtracks er tilgjengelig i mange forskjellige lengder, vanligvis fra 3 til 15 meter. Når du ser etter den optimale lengden, bør du vurdere gymnastens høyde (og ha i minnet at man vokser), hvilke triks som gymnasten din skal øve på (sammensatte triks som flikkflakk, ikke vil fungere optimalt på de kortere modellene), og såklart plassen du har til rådighet for å sette opp airtracken. For turnkobinasjoner vil en 5 eller 6 meter airtrack komme mer til sin rett.  

 

Tykkelse og trykk
Kombinasjonen av tykkelse og trykk avgjør hvilken treningsflate du vil ende opp med. En hardere og fastere overflate gir deg mer stabilitet og vil etterligne følelsen av et springbrett. En mykere overflate gir deg mindre sprett, men en mykere landinger. Den mer erfarene gymnasten vil sannsynligvis foretrekke en fastere overflate. En yngre eller mindre erfaren turner foretrekker kanskje den mykere overflaten for tryggere landinger. AIIR fører tre forskjellige alternativer for airtrackens  tykkelse – 10cm, 20cm og 30cm. 10cm og 20cm  tykkelse er de vanligste for hjemmebruk, og 30cm er modellen du oftest finner i klubber, på festivaler og arrangementer. Trykket på en AIIR-airtrack kan lett  reguleres med ventilene. Følelsen av en riktig oppsatt airtrack med 30cm tykkelse gir en meget profesjonell følelse ved avsats som føles solid gjennom hele kroppen. Tynnere matter krever litt høyere trykk en de tykkere mattene. Selv på tynnere matter skal det en del til for å trykke matten helt sammen og føle underlaget, men det er her viktigere å passe trykket en på en tykkere mattene. Sjekk trykket før du bruker din airtrack.

 

Dobbel søm for lufttetthet
På AIIR-produktene, gikk vi i 2019 over til dobbelsøm på alle våre produkter. (AIIR-Airtrack v3). Det skal sies at vi ikke har hatt noen retur vår forrige versjon som ble lansert februar 2018, men vi valgte dette som en ekstra trygghet. Alle AIIR-produktene trykktestes og godkjennes før den andre sømmen monteres. Ved riktig bruk, vil en AIIR-Airtrack holde i meget lang tid. (Ved test, har flere AIIR-Produkter v.3 har blitt testet i en måned uten å miste trykk) Hvert Aiir-produkt  produseres med et “Drop Stitch Fabric” av beste kvalitet med stabil 0.9mm PVC/Strie på sidene. Aiir-Airtracks  er laget for hånd, og monteres med herdefast 2 komponent lim som du finner i produksjon av raftingbåter ol.


Bedret ventil
I 2020 har vi nå kommet til den fjerde versjonen av AIIR-produktene. Den viktigste endringen er ventilens innebygde sikkerhets-kappe. Denne forhindrer at nylontrådene inni Airtracken ikke kommer i klemme i ventilen. På airtracks uten slik kappe, kan dette forårsake tap av lufttrykk over tid.

 

Hvor bør jeg kjøpe min airtrack?
Det er mange steder å kjøpe en airtrack på nettet. Vi anbefaler deg å kjøpe fra en anerkjent selger som kan yte hjelp og god service, slik at du ikke blir sittende med et produkt av lav kvalitet og som du ikke kan returnere. En airtrack er et kostbart produkt. Om du bestemmer deg for å kjøpe en airtrack for deg selv eller din gymnast, har du nå fått litt mer informasjon for å ta en kjøpsbeslutning.

 

AIIR – Let’s fly a little higher